Hotel plutitor Delta Dunarii.Excursii Delta Dunarii.Croaziere Delta Dunarii Logo

  • Hotel plutitor Delta Dunarii
  • Camere hotel plutitor
  • Restaurant hotel plutitor
  • Tur virtual
  • Video prezentare
  • Contact
 
 
 

     

Craciun-Revelion 2015-2016 !!!
Excursii Delta Dunarii
Birdwatching - Arta de a privi pasarile
Team building
Trasee hotel plutitor
Servicii incluse
Servicii contra cost

Recomandam

 

Excursii Delta 2 zile Rezervatia de cormorani

Excursii Delta 2 zile Rezervatia de cormorani

 

Excursii Delta 3 zile Crisan-Mila 23-Lacul Fortuna

Excursii Delta 3 zile Crisan-Mila 23-Lacul Fortuna

 

Excursii Delta 4 zile Crisan-Mila 23-Lacul Fortuna

Excursii Delta 4 zile Crisan-Mila 23-Lacul Fortuna

 

Excursii Delta 4 zile Rosu - Rosulet

Excursii Delta 4 zile Rosu - Rosulet

 

Excursii Delta 4 zile Marea Neagra-Sfantul Gheorghe-Lacul Erenciuc

Excursii Delta 4 zile Marea Neagra-Sfantul Gheorghe-Lacul Erenciuc

 

 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

 
BIRDWATCHING - Arta de a privi pasarile
 
Din punct de vedere al strategiei adoptate atunci cand iesim in teren pentru observatii si monitorizari, trebuie sa retinem un aspect hotarator: -Dimineata ! Cat mai de dimineata!, acesta este cuvantul de ordine. Pasarile sunt foarte, foarte matinale. In special in zilele caniculare ale verii, pasarile se trezesc in zori, cand este si maximul lor de activitate. In zonele temperate, cum este si Romania, cele mai bune perioade din an pentru observatii sunt evident, cele de primavara si toamna, cand are loc migratia si pasajul. Putini se asteapta sa afle ca si pe timpul iernii se inregistreaza o mare activitate in lumea zburatoarelor. Este vorba de asa numitul pasaj de iarna, cand populatiile de pasari nordice migreaza spre sud fortate de frigul si lipsa hranei din lunile reci. In perioadele cu vreme alternate calda si rece, frecvente primavara si toamna, activitatea pasarilor este la apogeu deoarece intensificarea curentilor de aer dinamizeaza migratia. In zilele cu vreme buna si vant puternic, migratia este la maxim, pasarile calatorind la mare inaltime, ajutate de curenti.Observarea si studierea pasarilor salbatice cu ochiul liber sau prin intermediul aparaturii ajutatoare performate de genul binoclurilor, ocheanelor si lunetelor. Cu toate acestea, multe specii de pasari pot fi identificate cu exactitate si pe baza analizarii sunetelor si cantecelor emise in perioada de imperechere sau cand sunt alarmate. Birdwatching-ul este asadar o combinatie de sport, relaxare si drumetii in natura, totul grefat pe un suport ecologist. Delta Dunarii este unica pe plan mondial, in Europa detine recordul zonei cu cea mai mare biodiversitate a pasarilor, peste 280 de pasari traiesc aici de-a lungul anului.

 

 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Gasca de vara

 

Gasca de vara (Anser anser) este singura specie care ramane pe teritoriul Romaniei si pentru cuibarit. Delta Dunarii, stufariile dese si plaurul vechi din complexul lagunar Razelm-Sinoe sunt locurile preferate. Corpul cenusiu, cu dungi subtiri, transversale, este de culoare mai deschisa. Este stramosul multor gaste de rase domestice, cu care, ocazional, se si incruciseaza. In iernile mai blande, populatiile nordice ajung in Delta Dunarii si, impreuna cu cele sedentare, ierneaza in lagunele marine si pe baltile care nu ingheata. Cele mai multe insa migreaza pentru iernat in nord-estul Marii Mediterane.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Lebedele

 

Lebedele (Cygnus sp.) sunt de trei feluri: de vara (C.olor), de iarna (C.cygnus) si mica (C.bewickii)-ultima neaparand in Delta Dunarii decat accidental. Au corpul lung de 1,2-1,5 m, sunt de culoare alba, doar ciocul avand varful negru si galben la baza, iar picioarele fiind negre. Sunt migratoare. Lebada de vara soseste in Delta Dunarii in sezonul cald, numai pentru cuibarit. Iarna o petrece in sudul Marii Caspice, in Delta Nilului si estul Marii Mediterane. Numai in iernile blande alege sa ramana in lagunele Marii Negre sau chiar in baltile din interiorul tarii noastre. In schimb, lebada de iarna obisnuieste sa cuibareasca in nordul Siberiei, venind in Delta Dunarii si in Complexul Razelm-Sinoe numai pentru iernat. Toate speciile mentionate sunt ocrotite si figureaza in Anexa 2 a Legii 103/1996, la categoria "pasari din fauna salbatica", a caror vanare este interzisa. 

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Lopatarii

 

Lopatarul (Platalea leucorodia) este o pasare de vara, putand fi intalnit mai des in Delta Dunarii. Are coloritul alb, cu putin galben la baza ciocului, la ceafa-unde prezinta si cateva pene lungi de 18-20 cm, si in dreptul gusei. Ciocul este negru-albastrui, cu varful mult latit.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Pelicanii

 

Pelicanii sunt de doua feluri: comuni (Pelecanus onocrotalus) si creti (Pelecanus crispus). Au corpul mai mare decat al curcanilor, putand atinge lungimea de 1,9 m. Penajul este alb spre roz, la adulti, si cafeniu-inchis, la pui. Ciocul este galben-cenusiu, iar punga pieloasa de sub acesta-galbena. Picioarele sunt roz-alburii.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Pescarita razatoare

 

Pescarita razatoare (Gelochelidon nilotica) este o specie rara in lungul litoralului si in Delta Dunarii. Crestetul si ceafa sunt de culoare neagra. Spatele este argintiu, iar restul corpului este alb. Pentru cuibarit alege mici platforme plutitoare, din fragmente de plante, numite "prundoaie", din jepsi si balti cu apa mica. Iarna migreaza in vestul si centrul Africii, in sudul Arabiei si in India.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Pescarusul albastru rasaritean

 

Pescarusul albastru rasaritean (Alcedo atthis) este albastru-verzui pe spate, rosu-portocaliu pe abdomen si in dreptul ochilor si alb pe gusa si pe laturile cefei. Are coada scurta si capul relativ mare, cu ciocul foarte lung si ascutit. Obisnuieste sa-si depuna ponta in malurile lutoase. Ramane in tara noastra si peste iarna. Se hraneste cu pesti marunti si insecte acvatice. Are zborul rapid, la rasul apei, iar inainte de a plonja, bate din aripi, fara sa inainteze.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Pescarusul cu capul negru

 

In general, pescarusii (21 de specii numai in tara noastra) sunt excelenti zburatori, cu larga raspandire pe glob. Intre ei, mai rar este pescarusul cu capul negru (Larus melanocephalus). Prefera zona litorala si delta maritima. Asa cum sugereaza numele, are capul negru. Spatele este argintiu, iar penele de pe restul corpului sunt albe. Daca in timpul verii, indivizii care cuibaresc in Delta Dunarii sunt foarte putini, numarul lor creste toamna, cand se strang populatii si din alte zone europene, pentru a migra in nordul Africii. Si acesti pescarusi pot ramane in Delta, cand iernile nu sunt prea geroase. In Anexa 2 a Legii 103/1996 figureaza la pozitia 109, sub genericul pescarusul (Larus sp.)

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Piciorongul

 

Piciorongul (Himantopus himantopus) este una dintre cele aproximativ 160 de specii ale familiei Charadriidae, cu raspandire pe toate continentele. Are lungimea corpului de 35-45 cm. Culoarea de pe spate si aripi este neagra, asa cum este si ciocul lung si subtire.Picioarele inalte sunt de culoare rosie. 

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Pitigoiul pungar

 

Pitigoiul pungar (Remiz pendulinus) are corpul de 10-11 cm, cat o pitulice. Prefera locurile umede, cu salcii si plopi, in apropierea apelor. Pe cap si coada este cenusiu-galbui, iar pe spate-brun. Pieptul si abdomenul sunt roscate. Ciocul este galbui, cu varful negricios, conic si dur, ascutit la varf. Picioarele sunt cenusiu-albastrui. Construieste un cuib caracteristic, tesut in forma unui cimpoi, cu o intrare in partea superioara si prins cu fire textile sau de plante, de ramura unei salcii, la 1-2 m deasupra apei.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Presura galbena

 

Presura galbena (Emberiza citrinella) prefera habitatele deschise, cu rare tufe de arbusti. Vara traieste mai mult solitara, dar pentru iarna se aduna in stoluri; este sedentara, Masculii au capul, gatul si abdomenul de un galben mai curat decat la femele, la care capul are nuante mai inchise, dar nu este negru-caracteristic presurei cap-negru (Emberiza melanocephala). Ponta consta din 4-5 oua, plasate intr-un cuib mic, situate in tufisuri, la numai 60-100 cm de sol.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Prigoria

 

Prigoria (Merops apiaster) este una dintre pasarile cel mai frumos colorate. Are capul si spatele cafenii, barbia galbena, pieptul albastru, coada verde, galbene, cu nuante de cafeniu si verde. Pentru iarna se retrage in Africa tropicala. In sezonul cald vine in tara noastra si isi amenajeaza cuiburile in gauri pe care le sapa in maluri si aflorimente din regiuni deschise, de mica altitudine. Vaneaza orice fel de insecte, pe care le prinde in zbor. Deoarece nu ocoleste nici albinele, i se mai spune albinarel.

Detalii excursie »
 

Birdwatching - Arta de a privi pasarile

Pui de pescarus argintiu

 

Pui de pescarus argintiu (Larus argentatus) abia parasind cuibul de pe o plaja nisipoasa. Din ponta de 4-6 oua ajung la eclozare 3-4 pui, nidifugi (care se pot deplasa imediat), al caror puf galbui-cenusiu este repede inlocuit cu pene cafenii, stropite cu alb.

Detalii excursie »
 
  « inapoi 1 2 3 inainte » | Toate produsele »


Translator

Serano pe facebook

Serano pe Facebook

   

cotele dunarii

Cotele Dunarii

 

imagini live tulcea

Imagini live Tulcea

 

Vanatoare in Delta Dunarii

Turist Info

Statistici

Turist Info

Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro
Cazare Delta Dunarii

 
  • Vremea in Delta
  • Ambarcatiuni hotel plutitor
  • Imagini satelit
  • Harta site
    Hotel plutitor Delta Dunarii-Hoteluri plutitoare Delta Dunarii-Excursii Delta Dunarii-Croaziere Delta Dunarii© 2011

    Design si promovare Advertising Travel Cazare Delta Dunarii